Fleksi-hvad-for-en-fisk?

Jeg gik med den overbevisning, at når jeg bliver vegetar (hvilket jeg er pænt sikker på, at jeg bliver – og det kommer der et blogindlæg om i dem nærmeste fremtid), så bliver det full-blown veganer med det samme – og fra dag 1.

Sagen er blot den, at det er en proces at slippe gamle vaner – også madvaner. Og man kan ikke slippe alle vaner på én gang.

Det frustrerede mig i en periode, fordi jeg jo så ikke kunne blive vegetar/veganer, når nu jeg ikke kunne blive det efter en enkelt nats søvn. Lige indtil jeg fattede, at vaner slippes i en proces, og det gik op for mig, at jeg er helt fint på vej.

Fleksitar

Fleksitaren på vej

Jeg er faktisk det, man i dag betegner som fleksitar. Det er en person, der spiser overvejende vegetabilsk, men stadig spiser kød/animalske produkter.

Morgenmad og frokost er lette for mig at gøre plantebaserede. Min morgenmad er enten grød med hakkede nødder/mandler og frisk frugt eller chia-grød med soyayoghurt og frugtmos (af egen avl). Frokosten på arbejdet er mit ansvar; jeg sørger for indkøbene og at stille frem til os alle. Derfor står frokosten hver dag på minimum én salat og en masse grøntsager.

Aftensmaden er der, hvor jeg kan falde i den animalske gryde. Mest fordi jeg her også laver mad til mand og barn; jeg har lidt svært med mig selv om at skulle vege-tvinge dem. De spiser dog med velbehag, selv når jeg har lavet vegetarisk mad.

Og derfor har jeg også hentet en masse opskrifter fra nettet og lagt på min telefon og tablet. Jo flere opskrifter jeg har fået samlet sammen, desto lettere er det blevet for mig at improvisere. Og nu hvor grillsæsonen er over os, er det let for mig at kaste auberginer, squash, peberfrugter og filodejpakker med grønt på vores Weber.

Aldrig alene på vejen

Jeg er altså ikke den eneste i verden, der er på vej fra omnivor til veganer. Og vejen er ofte den mest magiske – som i alle andre aspekter af livet elsker jeg vejen. Processen. Rejsen.

Nu er det tid for mig at nyde denne kulinariske rejse.

For inspirationen kan jeg takke alle de skønne madblogs, der findes på det store, grønne, verdensomspændende net – og så ham her. I næste blogindlæg får du min personlige favoritliste over online madinspiration.

Långsamt leder också någonstans

Advertisements

2 thoughts on “Fleksi-hvad-for-en-fisk?

  1. Pingback: Mine 10 favoritmadsites | Det Store Grønne

  2. Pingback: Fleximad på kasse – Det Store Grønne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s